Sekalaisia projekteja

kukkakuvausweb15.12.2015

Syksyllä 2015 minulla on ollut ilo olla mukana studiovalokuvauksen kurssilla. Kurssi on osa muotoilijan ylemmän tutkinnon opintojani Lahden Muotoiluinstituutissa.

Tehtävänä on ollut kuvata kukkakimppu hollantilaisten mestarimaalareiden hengessä. Opiskelimme tässä tehtävässä uuden valaisutekniikan. Tämän kuvan teossa sain apua kurssikaveriltani Anni Laivorannalta, kiitokset hänelle :)

 

Valokuvani kukkakimppu on saanut innoituksensa kiinalaisista Sheng nu -naisista. Tai eiväthän ne naiset mitään Sheng nu:ita ole, vaan muut heitä julmasti sillä nimityksellä kutsuvat. Sheng nu on käännetty englanniksi ”Leftover ladies” eli suomeksi ”ylijäämänaiset”. Hyi miten ikävä nimitys. Ja kummallinen, Kiinassa kun on ollut yhden lapsen politiikka voimassa vuodesta 1979 ja tänä aikana syntyvien joukosta on kadonnut yli 20 miljoona naista. Jokaista sataa syntynyttä tyttölasta kohden on syntynyt 120 poikalasta.

Tämä kukkakimppu tutkii kummallista Sheng nu -käsitettä.

 

 

 

 

 

Olen tehnyt monenlaisia kuvitustöitä. Tässä erään seminaarikutsun karhuaiheinen kuvitus. Olin töissä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa vajaan pari vuotta eräässä kivassa hankkeessa. Olin järjestämässä tätä mukavaa seminaaria ja tuli sitten tehtyä kutsukorttikuvitus ja -taitto samaan syssyyn. Vuosien mittaan olen tehnyt erilaisia t-paitakuoseja, syntymäpäiväkutsukortteja  jne melkoisen pinon. Lintukuva on 10 v -hääpäivän juhlista :

karhunkierros

ananas ja kookos kuvitus

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kansallispukukankaat ja koko kansallispuvun käsite kannattaa

 

nostaa pois kansakunnan kaapin päältä ja tuoda ne tänne meidän tavallisten ihmisten keskuuteen. Tässä kuvassa on Hollolan perinnekangas päässyt meidän Corsan niskatukiin. Värkkäsin molempien etupenkkien niskatukiin tällaiset varhoilut ja kirjailin Opelin sähäkät merkit reunoihin.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Eläkeliiton Sodankylän yhdistykselle suunniteltu KÄPY-heijastin. Tilaajan toivomus oli löytää tuote, joka viestii positiivisesti lapista, luonnosta ja vanhoista ihmisistä. KÄPY on Suomessa valmistettu laatutuote. Kiinnostuitko? Tiedustelut: Milja Mettiäinen 040 5424754

Kilpikonnatyyny Habitaressa 9/2011. Tyynyn on suunnitellut venäläinen 9-vuotias  K. Kovalenko. Valmiin tyynyn koko on noin 110 cm x 110 cm x 20 cm. Ompelin tyynyn Marimekon kankaista. Silmät on tehty heijastinkankaasta ja silmän rajat ovat satiininauhaa. Vartaloa varten leikkautin pyöreän vaahtomuovipatjan (kallis!) ja toppasin lisää vanulevyillä. Jalat on täytetty vanulla ja kynnet on täytetty pienillä muovikuulilla. Konnan molemmissa kyljissä on vetskari. Kilvessä on tilkkutyötä, aplikaatioita, koristeompeleita ja satiininauhaa.

Olen aloittanut uuden ”Kotitarvemetsuri”-blogin. Tässäpä linkki.  Harrastan kaikenlaista semi-agraari-luontoelämää, ja Kotitarvemetsuri on my middle name.Kuva näyttelystäni Lahden Muotohuoltamolla elo-syyskuussa 2011.

Valkoherukasta ja viherherukasta tehty mehu on elämys kaikille aisteille. Kesä 2011.

Muuten vaan tutkielma pahvista 2011: Nelikulmion mallisesta palasesta taiteltu ”kolmioroskis”. Samasta palasta kolme jalkaa, seinät ja syvyystila

Muuten vaan pahvista 2011: Katosta riippuva kaksipuolinen ”postilaatikko”

Pesä-kaiutin

Pesä-kaiutin

Osallistuin kesällä 2010 Pro Puu -gallerian ”Pure Art”-näyttelyyn. Virkkasin nypläyslangasta pussin, ja sen sisälle ujutin Arto Salmisen sorvaaman onton tervaleppäpallon. Palloon sisälle kaiutinelementti ja ääntä hajottavia pehmusteita. Koko teoksen pituus noin 3 m. Pallon halkaisijamitta noin 25 cm.
”Pure Art” oli hyväntekeväisyysnäyttely. Kaikki näyttelyn tuotteet myytiin ja tuotto lahjoitettiin Päijät-Hämeen keskussairaalan nuorisopsykiatriselle osastolle. Pesä-kaiutinta ei myyty, sillä se haluttiin osastolle esille. Toivottavasti Pesä-kaiutin tuo osaston asiakkaille hyvää mieltä! Minä ainakin olin onnellinen sitä tehdessäni :)

Pro Puun näyttelyssä jouluna 2010 "Talventörröttäjät"

Talventörröttäjät

”Talventörröttäjät” 2010. Tehty Pro Puu -gallerian joulunäyttelyyn. Materiaalina aaltopahvi ja villalanka. Koristeena joulukuusen koristenauhaa.

”Punahilkka” 2010.  Tarina kerrottuna yhdeksällä kuvalla. Tässä niistä muutama :D
1.

2.

3.

7.

9.